Přerov se chystá na pochod pravicových extremistů

13. červen 2011

V Přerově se dnes sešli občané z vyloučených lokalit se zástupci policie, radnice a neziskových organizací. Hovořilo se o pochodu pravicových radikálů, který extremisté nahlásili na sobotu 25. června.

Lidé z vyloučených lokalit v Přerově se příští sobotu sejdou na jednom místě, které není na trase pochodu. Dohodli se na tom se zástupci neziskových organizací. Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách nabídla Přerovanům, aby vyjádřili své názory na vlastním mítinku.

Policisté se na dnešním setkání zavázali, že během příštího týdne třikrát zavítají do přerovských romských lokalit a vyloží lidem právní stránku pochodu. Informovat budou i o optimálním způsobu chování.

Romy přijel dnes do Přerova podpořit i bývalý ministr pro lidská práva Michael Kocáb. "Důležité je nenechat se vyprovokovat. Oni chtějí především provokovat. Boj si nemůžeme dovolit, pokud se udržíte, může to dopadnout dobře," řekl Romům Kocáb.

Kvůli přerovskému pochodu se na internetu od příštího týdne rozjede nový web, kde budou moci lidé získat veškeré informace. Stránka bude mít adresu www.gipsy-kappa.cz

autor: kor
Spustit audio