Přerovská firma nabízí byty v bývalém hotelu Strojař. Ten ale patří městu. Zástupci radnice se chtějí obrátit na policii

7. červenec 2021

Více než stovku bytů v někdejším přerovském hotelu Strojař nabízí na svých webových stránkách k prodeji soukromá firma z Přerova. Budova jí ale nepatří. Její vlastník, město Přerov se chystá kontaktovat policii. Zástupce firmy tvrdí, že se jedná o nedorozumění. Web má podle něj jen informovat o projektu revitalizace Strojaře.  

„Nevíme, jestli firma už byty prodává nebo jaký je jejich cíl. Nicméně nikdo nemůže touto formou nabízet nemovitost, která patří městu Přerovu,“ říká mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Zástupce společnosti Martin Snížek nařčení z podvodu odmítá. Jde podle něj jen o průzkum, který má zmapovat zájem o bydlení v tomto místě. „Není tam ani rezervační smlouva, nic. Je tam jen čistě poptávkový formulář. Asi tam vznikla nějaká komunikační závada s vedením města. Když jsme se dotazovali, že bychom chtěli udělat tento průzkum, jestli k tomu potřebujeme nějaký souhlas města, tak nám řekli, že nepotřebujeme,“ uvedl Snížek.

Radnice chce případ nechat prošetřit policii.

autor: kra
Spustit audio