Přerovská radnice dá na plánovaný průtah městem 25 milionů korun

19. duben 2011

Přerovská radnice uvolní na vybudování silničního průtahu městem 25 milionů korun. Včera o tom rozhodli tamní zastupitelé. Investorem stavby za dvě stě padesát milionů, která je zatím ve fázi příprav, je Ředitelství silnic a dálnic. Komunikace by měla odlehčit přetížené dopravě v Přerově. Kdy začne vozovka vznikat, zatím není jasné. Připraveny jsou však už územní rozhodnutí i potřebná dokumentace. Stavbě budou předcházet výkupy pozemků a demolice několika domů. Průtah povede směrem od vlakového nádraží přes most Legií až k místní části Předmostí. Jeho součástí bude i velká mimoúrovňová křižovatka, která investici navýší až na konečných 900 milionů korun.

"25 milionů korun, které vyčlenil přerovský magistrát, půjde na vybudování chodníků, výsadbu stromů a zeleně kolem průpichu," uvedl náměstek primátora Josef Kulíšek.

Kromě průtahu usiluje radnice také o dobudování dálničního úseku ve směru od Říkovic do Lipníku nad Bečvou, který by měl z Přerova odvést podstatnou část projíždějících vozidel. S touto stavbou však ministerstvo dopravy ve své koncepci zatím nepočítá.

autor: sra
Spustit audio