Přerovské kino Hvězda znovu zazáří. Změnilo provozovatele a chystá řadu změn

16. prosinec 2016

V Přerově po šesti týdnech znovu začíná promítat kino Hvězda. Jediné kino v přerovském regionu změnilo provozovatele a pro návštěvníky chystá řadu změn.

Přilákat ke stříbrnému plátnu více diváků a oživit ve městě tradici promítání. S takovou vizí v Přerově obnovuje provoz kino Hvězda. Přerovský magistrát po dvaceti letech ukončil smlouvu s provozovatelem a rozhodl se, že správu kina bude nově řídit sám. Po nutných úpravách v kině se tak dnes opona divákům otevře znovu.

Nová ředitelka přerovského kina Svatava Měrková obchází s bezpečnostním technikem Pavlem Líbou chodby kina.

Zkontrolovat je potřeba taky všechny hasicí přístroje a bezpečnostní značení. Další úpravy v kině finišují. Malíři právě skládají štafle a odnášejí barvy, zásobovací firmy navážejí občerstvení.

V pokladně David Hollas instaluje nový objednávkový systém vstupenek: „Objednávky si lidé mohou vyhotovit doma a vstupenky si vytisknout na domácí tiskárně. Nemusí pak čekat ve frontě, ale rovnou si jít sednout do sálu.“

Zaujme i originální výmalba u pokladny. Její autorkou je výtvarnice Eliška Liška. Obrázky spojují motivy nejznámějších českých a světových filmů.

Autorkou originální výmalby pokladny je výtvarnice Eliška Liška

Svatava Měrková na dveře kina ještě vylepuje program na prosinec. Promítat se tu teď bude každý den, a to i několikrát denně.

„Nabídku filmů máme pestrou. Měsíc a půl se nehrálo, tak jsem se pokoušela co nejvíc filmů, které nám v premiéře utekly, dostat právě do prosincového programu. V nabídce je tam asi 15 filmů pro všechny věkové kategorie. Samozřejmě zachován je Bijásek i Bio Senior,“ říká.

Budova kina by se v budoucnu měla stát kulturním centrem města. Magistrát sem chce mimo jiné přestěhovat i oddělení dětské knihovny.

autor: kra
Spustit audio