Přijde přerovský hokej o významného sponzora? Vedení firmy Meopta se má rozhodnout v nejbližších dnech

17. květen 2023 11:45

Přerovský hokej může přijít o významného sponzora. Firma Meopta se chce totiž více než na profesionální hokej zaměřovat na podporu mládeže. Její peníze by tak mohly výrazně chybět prvoligovému HC Zubr Přerov. Podle jeho šéfa Tomáše Pluháčka tak není jisté, že klub se v příští sezoně přihlásí do druhé nejvyšší české soutěže.

„Situace je taková, že nám marketing z Meopty oznámil, že nebude dále podporovat hokej v Přerově. Máme půlku května, kdy je nutné vědět, jaký bude rozpočet klubu. Začnou se chystat reklamy na zimním stadionu, na dresech atd. Pro nás je informace o tom, jestli Meopta bude pokračovat nebo nebude, zásadní. Poslední, co vím, je, že pokračovat nebude,“ Říká šéf přerovského hokejového klubu Tomáš Pluháček.

Prioritou pro Meoptu je mládež, pro klub zase A-tým

Podle marketinkového ředitele Meopty Jiřího Coufala o podpoře hokejového klubu ještě není rozhodnuto. „V současné době revidujeme naše stávající sponzoringové aktivity a co se týká další spolupráce a podpory HC Zubr Přerov, tak finální rozhodnutí zatím nepadlo. To je v jednání, které se domníváme, že ukončíme v nejbližších dnech,“ uvedl Coufal.

Prioritou ve sponzoringu je teď podle něj hlavně podpora mládeže. „Už v loňském roce s vedením klubu HC Zubr Přerov jednali o tom, že bychom podporu rádi směřovali na děti. Nicméně ze strany HC Zubr Přerov dlouhodobě zaznívá, že pro ně je primární a klíčová podpora mužského A-týmu, což se pomalu a jistě rozchází s naší strategií,“ dodává Coufal.

Budeme dělat všechno pro to, abychom do konce května, kdy je termín, podali přihlášku do první ligy.
Tomáš Pluháček, šéf přerovského hokejového klubu

Jakou soutěž bude Přerov v příští sezóně hrát, podle Tomáše Pluháčka není jasné. „Budeme dělat všechno pro to, abychom do konce května, kdy je termín, podali přihlášku do první ligy. Teď nemůžu potvrdit, že ji podáme, protože musíme sestavit rozpočet. Budeme rádi, když se nějaký partner ještě najde. Případně budeme hrát s mladšími hráči, s našimi juniory, ale pokusíme se teď v těch 14 dnech pracovat na naplnění rozpočtu tak, abychom v první lize hráli důstojnoui,“ vysvětluje Pluháček.

Přerovští hokejisté se v posledních osmi sezonách první ligy vždy dostali do čtvrtfinále.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio