Přijďte za námi na Floru!

24. duben 2015

Od čtvrtka 23. dubna do neděle 26. dubna se v Olomouci koná tradiční výstava Flora Olomouc. Hlavní květinová expozice letošní jarní etapy nese název Smyslů plná zahrada.

Máme několik pořadů, které se věnují zahrádkářství, kutilství a květinám. Budeme pro vás živě vysílat v těchto dnech o aktualitách z jarní etapy Flory.

Přijďte se podívat na stánek Českého rozhlasu Olomouc a popovídat si s moderátory. Najdete nás na terase u východu z pavilonu A!

čtvrtek 23. dubna 2015

10.00 – 12.00 Tomáš Kedzior
Tomáš Kedzior pro vás moderuje ranní, odpolední i večerní vysílání během všedních dnů i víkendu.

14.00 – 16.00 Miroslav Kobza
Mirek Kobza připravuje rozhlasové pohlednice z míst známých i neznámých celého Olomouckého kraje pod názvem Od Pradědu na Hanou. Dále jeho hlas můžete slyšet také v některých dílech cyklu Přímo z místa. Je autorem knihy Povídánky od nitěných knoflíků.

pátek 24. dubna 2015

11.00 – 13.00 Bořek Volný
Bořka Volného slyšíte od pondělí do pátku v ranním vysílání už od páté hodiny. Dále pro vás připravuje společně s dalšími moderátory Apatyku, Dobrou radu či si zve své hosty do studia.

14.00 – 16.00 Aleš Spurný
Aleš Spurný v loňském roce připravovat seriál o historii olomouckého studia Českého rozhlasu Hlásí se Olomouc, který v letošním roce vyjde na CD. Jinak natáčí reportáže ze zajímavých míst Olomouckého kraje do pořadu Přímo z místa a s historikem Jánem Kadlecem připravuje cyklus Němí svědci historie.

sobota 25. dubna 2015

10.00 – 12.00 Pavel Kudrna
Pavla Kudrnu můžete slyšet od pondělí do pátku v pořadu Česko země neznámá. Navštívíte s ním různá zajímavá místo po celé České republice.

14.00 – 16.00 Dita Vojnarová
Dita Vojnarová vás provází dopoledním vysíláním, připravuje s dalšími moderátory Apatyku a další pořady. Dita se zapojila i do soutěže Buď F.I.T. s Českým rozhlasem Olomouc a Deníkem. Přijďte ji podpořit.

neděle 26. dubna 2015

10.00 – 12.00 Zora Ježková
Zora ježková vám zahraje Písničky na přání od pondělí do pátku a doprovází vás v odpoledním vysílání. Můžete si s ní zasoutěžit v Hřebících.

14:00 - 16:00 Jiří Matějů
Jikra Matějů pro vás vysílá Starý pecky, Rockli, Legendy a živé koncerty, které můžete sledovat v záznamu na YouTube Českého rozhlasu.

Těšíme se na setkání s vámi!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.