Přijďte zažít Motýlí efekt na koncert Voxela

25. listopad 2015

Nejen své druhé album z letošního podzimu vám Vašek Lebeda alias Voxel představí v rámci další Koncertní středy Českého rozhlasu Olomouc. Jeho živá vystoupení předchází vynikající pověst. A Motýlí efekt v jeho podání? Stačí tlesknout dlaněmi a za chvíli aplauduje celý sál.

Ačkoli zkoušel nejednou štěstí v různých pěveckých soutěžích, nikdy se nedokázal prosadit mezi finalisty. Jako správný Moravák přišel včas na to, že je zbytečné v době internetu oslovovat porotce, když můžete své snažení upřít přímo na posluchače.

Na síti se Voxelovi podařilo díky několika chytlavým hitům během pár měsíců získat natolik velkou základnu fanoušků, že se výrazně prosadil jak v Českém slavíkovi, tak v rámci hudebních cen televize Óčko. Debut All Boom! v roce 2014 byl především shrnutím jeho dosavadní tvorby.

V závěru loňského roku už ale mluvil o posunu k více písničkářskému stylu. Pokud bychom mohli jako model vzít Eda Sheerana, tak to není nejhorší vzor. Novinkové album Motýlí efekt není sice prosté producentských fíglů dneška (halekačky v hitu V čase zpátky), ale líbí se mi.

Kterému z domácích interpretů se po dvou albech jen stěží vejdou hity na prsty obou rukou? Navíc Voxel živě je prý ještě lepší. Přijďte se přesvědčit ve středu 25. listopadu do Velkého studia Českého rozhlasu Olomouc. Začínáme ve 20:00 hodin a koncert vysíláme živě na YouTube.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.