Přijměte pozvání na Moravský ples

12. únor 2009

V sobotu 21. února 2009 se uskuteční 53. Moravský ples v Národním domě na Smíchově. Slavnostní zahájení bude v 19.30 hodin ve Velkém sále. Pořadateli jsou Slovácký krúžek v Praze, Hanáci - spolek rodáků a přátel Hané v Praze a Valašský krúžek ve spolupráci s Folklorním sdružením ČR. Český rozhlas je mediálním partnerem plesu.

Tradičními aktéry jsou Slovácké krúžky z Brna a Bratislavy a folklorní soubor Krušpánek z Prahy, cimbálová muzika Jiřího Janouška. Z Moravy přijedou mužské a ženské sbory z Míkovic a Javorníka, Slovácký krúžek Prušánky, folklorní soubor Hanák z Troubek, Valašský soubor písní a tanců Rusava z Bystřice pod Hostýnem, soubor Lipovjan z Lipova, cimbálové muzika Burčáci z Mikovic, muzika souboru Hanák, Chasa z Velkých Pavlovic, cimbálová muzika Rusava.

Slovácký krúžek v Praze budou prezentovat Mladá chasa, mužský sbor, cimbálová muzika s primášem Martinem Sochorem a Žandár - mladá muzika Slováckého krúžku v Praze. Příznivce valašských melodií potěší valašská cimbálová muzika Kyčera z Prahy.

Moravský ples 2008

V průběhu večera si společně zatančí Moravskou besedu krojované páry z Velkých Pavlovic, Prušánek, z pražského Krušpánku a Hanáci z Prahy. O půlnoci se rozezní Velký sál půlnočním zpíváním mužských sborů Slováckého krúžku v Praze a z Mikovic.

Spontánní zábava všech návštěvníků plesu bude probíhat ve všech prostorách Národního domu, kde až do tří hodin budou hrát muziky a znít písně ze všech koutů Moravy.

Více informací najdete zde.

autor: zuf
Spustit audio