Prostějov odkupuje mostkovickou společnost FORTE

19. říjen 2004

PROSTĚJOV - Až 45 miliónů korun je prostějovská radnice ochotna utratit za stoprocentní podíl akcií společnosti FORTE v Mostkovicích. Město jde s touto částkou do veřejné obchodní soutěže vyhlášené Fondem národního majetku.

Prostějov by tak získal areál o pětačtyřiceti hektarech s kompletní infrastrukturou, což je podle zastupitele Miroslava Hanáka obrovským přínosem. "Dle mého názoru tím město získává další možnost pro podnikatele, a to jak pro podnikatele místní, tak i pro investory ze zahraničí, z nichž někteří jsou již s městem v kontaktu. Domnívám se tedy, že je to pro město velmi perspektivní záležitost," prohlásil Hanák.

Opoziční zastupitel Robert Kolář ale vidí v transakci velké riziko do budoucna. Zejména proto, že obchod není podle něj dostatečně připraven. Jak nám řekl, věc se projednává ve velké časové tísni vzhledem k tomu, jaký závazek by měl Prostějov převzít. "Neměli jsme dostatek informací. To informační memorandum, které bylo předloženo, jsme měli velice krátce, a navíc se při projednávání ukázalo, že bylo neúplné. Neznáme dnes všechna rizika, která s touto transakcí souvisí, a já sám nejvíce kritizuji, že, dle mého názoru, města a obce nemají podnikat, ani rozšiřovat své podnikatelské aktivity. My přebíráme firmu, ze které možná budeme muset propustit třiaosmdesát lidí," vyjádřil slvé stanovisko Kolář.

autor: gab
Spustit audio