Prostějov oslaví 111 let tenisu

10. listopad 2011

V Národním domě se v pátek od devatenácti hodin sejde v Prostějově česká tenisová elita. Symbolicky ve znamení samých jedniček, jedenáctého jedenáctý dva tisíce jedenáct oslaví sto jedenáct let prostějovského tenisu. Ocenění převezmou jeho největší osobnosti, které spolu s ostatními zakončí večer slavnostním plesem.

Právě prostějovský klub je nejen českou jedničkou, ale i jednou z nejkvalitnějších tenisových organizací světa. Zastoupení bude mít zřejmě na turnaji mistrů mužů i žen. Výtečný je také jeho tenisový areál, který ovšem nebyl vždy takový jako dnes.

„Hráli jsme na starých kurtech v zimě na zdi, když rodiče odmetli sníh, protože krytá hala nebyla. Jednou týdně se hrálo v tělocvičně. Pamatuji všechno přesně, jak se tady měnilo a rozrůstalo. Jak jeden rok vznikala hala, a hrálo se bez bočních stěn, takže v podstatě pořád v rukavicích. Ale aspoň byla střecha. Hrálo se na parketách, potom na linoleu.“ Uvedla bývalá tenistka Petra Langrová – Píchalová.

Protože výročí prostějovského tenisu proběhne ve znamení jedniček, slavnostního večera se zúčastní nejen nyní nejlepší hráčka světa Petra Kvitová, ale doprovodí ho i jednička pěvecká, Karel Gott.

autor: min
Spustit audio