Prostějovské divadlo Point se stěhuje do nových prostor

22. duben 2019

Krabice od banánů s rekvizitami, kovové vozíky plně kostýmů, ale taky dřevěná prkna. To vše stěhují v těchto dnech herci prostějovského divadla Point do nových prostor. Po více než roce se jim podařilo ve spolupráci s městem najít divadelní sál. Inscenace budou hrát v někdejší odborné učebně bývalé základní školy. Divadlu bude v budově patřit celé patro.

Herci prostějovského divadla Point Ondra a Martin pomáhají stěhovat divadelní scénu. Principál Aleš Procházka mi ukazuje, co vše je potřeba během pár dní přemístit. „Třeba tady v jednom vozíku je naloženo celé představení Baskervillská bestie,“ popisuje principál.

Přesunuli jsme do bývalé základní školy na Husově náměstí. Nový divadelní sálu dřív býval školní učebnou. Divadlo před více než rokem přišlo o prostory, ve kterých sídlilo 13 let. Novou sezónu v novém divadelním dále zahájí na začátku května.

„V podstatě sezónu začínáme v období, kdy ostatní divadla už odcházejí pomalu na prázdniny. V květnu otevřeme a vzápětí v červnu zavřeme. Znovu v plné kráse do toho skočíme v záží,“ dodal Aleš Procházka.

autor: tas
Spustit audio