Prostějovský fotbalista Jan Koudelka přivezl z evropského šampionátu v malé kopané zlato

22. srpen 2018

Fotbalista druholigového Prostějova Jan Koudelka vyhrál s českou reprezentací v malé kopané po světovém šampionátu během jednoho roku také mistrovství Evropy. Na šampionátu v Kyjevě vstřelil tři góly, z toho dva v souboji o titul. Po sobotním vítězství 4:1 nad Rumunskem už je doma a trénuje s prostějovským celkem.

„Podle mě je asi jedno, jestli vyhrajete mistrovství světa ve velkém nebo malém, mistrovství Evropy ve velkém nebo malém. Vím, že tam to je trochu něco jiného, ale je super, že jsme to takhle zvládli, v malém fotbalu jako amatéři. Pro mě je to životní úspěch, jak svět, tak ta Evropa,“ říká Jan Koudelka.

Přijetí čerstvého mistra Evropy v prostějovském klubu se neobešlo bez nejrůznějších legrácek. „Občas nějaká sranda, někteří říkají, že by sestavili stejný tým, nebo i lepší, že by nás porazili,“ komentuje.

Jedním z týmů, který obral českou reprezentaci o body, byli Srbové. Zápas s nimi skončil remízou. „Chtěl jsem je porazit, ale nevyšlo to. Vedli jsme 1:0, pak jsme dostali gól na 1:1 a pak už to byl takový nic moc fotbal. Oni mají svoje kvality. Když to shrnu, tak to byla zasloužená remíza zrovna proti Srbsku,“ myslí si Koudelka, kterému známí přezdívají Koudy.

Právě tento výsledek potěšil srbského asistenta Prvního SK Prostějov Petara Alexijeviče. „Samozřejmě měl bych říct, že jsem fandil Česku, ale řeknu to po pravdě. Když Česko hraje s kýmkoliv kromě Srbska nebo Černé Hory, tak vždycky fandím Česku. Tentokrát jsem fandil Srbům, ale nakonec jsem byl velmi rád, že se to Koudymu povedlo znova a udělal obrovský úspěch. Celému výběru malé kopané od srdce gratuluji,“ uvedl Alexijevič.

Vítězství Čechů na evropském šampionátu vůbec nepřekvapilo trenéra Prostějova Oldřicha Machalu: „Díval jsem se na všechny jejich zápasy a tu kvalitu tam fakt mají. Těší mě, že Koudy tam patří mezi nejlepší hráče.“ Navíc skvěle zvládá kromě malého také klasický fotbal. „Je to kvalitní hráč, takže se tomu vůbec nedivím, a teď jenom chci, aby tu formu, kterou má, nebo kterou měl, přinesl i sem,“ dodává Machala.

Příležitost ukázat své kvality bude mít Jan Koudelka už v sobotu proti Zbrojovce Brno.

autor: min
Spustit audio