Provokativní a humorné propojení se současnou komiksovou tvorbou. V Galerii Vinohradská 12 vystavuje Ondřej Zahradníček

1. březen 2019

Ojedinělou výstavu obrazů z nové kolekce představí v Galerii Vinohradská 12 Ondřej Zahradníček. Malíř, ilustrátor, výtvarník, pedagog a restaurátor, který má za sebou více než sto výstav a projektů.

Poprvé byla kolekce s názvem Mezi dvěma světy představena za velkého ohlasu v loňském roce v Městském muzeu v Unhošti. Autor vás příjemně překvapí variacemi na díla 18. a 19. století, která zajímavě, provokativně a humorně propojuje se současnou komiksovou tvorbou. To vše zabalené do životního hesla „život je humor, paradox a změna“, o čemž se budete moci na výstavě dozajista přesvědčit.

Výstava je rozdělena do dvou tematických částí. První ukazuje malířův osobitý styl, druhá je představením jeho dlouholeté, téměř 25leté ilustrátorské tvorby, která tvoří více než 40 titulů, převážně pro dětské čtenáře.

Výstava Ondřeje Zahradníčka v Galerii Vinohradská 12 bude pro veřejnost otevřena každý březnový čtvrtek od 12 do 18 hodin. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 7. března v 17 hodin. Více informací naleznete na informace.rozhlas.cz/galerie.

Spustit audio