Provozovatelé koupališť a plováren se chystají na sezonu. Někde si nově za vstup připlatíte i 30 korun

27. květen 2023 13:48

Na start letní sezony se připravují provozovatelé koupališť a plováren v Olomouckém kraji. Taky v Hranicích, kde si letos připomenou 50 let od otevření letního bazénu. Vzhledem k nárůstům cen energií a vodného návštěvníci musí počítat se zdražením vstupného. To zvýší i mnozí jiní provozovatelé letních koupališť v regionu.

Napouštění všech bazénů bude podle Jakuba Horáka, ředitele společnosti Ekoltes, která areál v Hranicích provozuje, trvat minimálně týden.

Potřeba je ale ještě i natřít lavičky, posekat trávník anebo navést zboží do občerstvení. Pro veřejnost letos chtějí otevřít 9. června. Kvůli inflaci a zdražení energií si návštěvníci za celodenní vstup ale připlatí.

Dražší vstupné už ohlásili také provozovatelé dalších koupališť v Olomouckém kraji. Třeba v Jeseníku dospělí za celodenní vstup zaplatí nově 140 korun, o 30 víc než loni. V olomouckém aquaparku se pak základní vstupné zdražuje o 20 korun a činí 220 korun.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio