Průmyslovou zónu v Jeseníku budou hlídat strážníci. Podnikatelé si stěžují na nepořádek

4. květen 2018

Průmyslová zóna v Jeseníku bude pod přísnějším dohledem městské policie. Strážnici tak vyhoví některým podnikatelům. Ti si stěžují na nepořádek a řádění mladých řidičů, kteří si podle místních dělají z areálu závodní dráhu. Bývalá kasárna dnes totiž prakticky nikdo nehlídá.

„Mě to hrozně štve, protože ti mladí si tady z toho udělali závodní dráhu a teď poslední dobou servis,“ stěžuje si podnikatelka Jitka Dittrichová. Staré pneumatiky, plechy z aut, odpadky, to je obrázek, který vídají podnikatelé z průmyslové zóny už několik let. Jitce Dittrichové došla trpělivost a obrátila se přímo na vedení radnice. „My tady na ně vždycky řveme, nadáváme jim a oni z nás mají srandu,“ dodává.

Místostarostku Zdeňku Blišťanovou z TOP09 tak podnikatelka přiměla vydat se přímo na místo, a to v doprovodu ředitele městské policie Miroslava Táborského. „Podle mě to tady patří městu. My platíme nájem městu. Jak jsem vám volala, tak tady byla čtyři auta. Jeden si tu měnil olej, druhý pneumatiky,“ popisuje jim situaci Jana Dittrichová.

Není jediná, které pohyb mladých v areálu vadí. Do rozhovoru se zapojuje další podnikatel Lubomír Hrubý: „Máme to podobné. Teď už to trochu zarostlo, ale mladí si tu udělali parkoviště. Vždycky když sem přijedeme, tak je tu nepořádek. Dali jsme sem falešnou kameru, aby měli strach, ale nepomáhá to.“

Místostarostka Zdeňka Blišťanová okamžitě reaguje. V rukou už drží telefon a volá do technických služeb, aby na místo přijely uklidit. „Přijedou sem, určitě se musí podívat tady na ty lampy a případně je dát pryč. Domluvíme se i na tom úklidu,“ říká.

V areálu bude častěji hlídkovat i městská policie, slibuje její ředitel Miroslav Táborský: „Určitě si s tím v rámci zákona poradíme.“ Nevylučuje, že bude haly čas od času monitorovat bezpečnostní kamera nebo třeba fotopast.

autor: aja
Spustit audio