První červnový víkend v Olomouckém kraji: dětské dny, ale také výstava králíků nebo mistrovství mažoretek

3. červen 2022

Pokud strávíte první červnový víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

O tej velkej vojně. To je název sobotního komponovaného pořadu, který se bude konat od 14 hodin v uničovském muzeu vězeňství. Součástí akce budou mimo jiné kostýmované prohlídky.

Pokud ještě nevíte, co podniknete v neděli s dětmi, vzít je můžete na zámek v Náměšti na Hané na Olomoucku. V 15 hodin tam začne Dětský den. Pokud dorazíte, budete si moct užít vystoupení klaunů, pohybové hry a taky diskotéku. 

Prostějovsko

Prostějovské Kolářovy sady provoní o víkendu kotlíkové guláše. U tamní hvězdárny se bude od devíti hodin ráno konat soutěž ve vaření tohoto oblíbeného lidového pokrmu. V rámci doprovodného programu na akci vystoupí několik hudebních skupin, děti si budou moct užít různé atrakce nebo se něco dozvědět o výcviku dravých ptáků. 

Příznivci židovské hudby by neměli v sobotu váhat nad výletem na zámek v Plumlově na Prostějovsku. V osm hodin večer tam začíná koncert kapely Létající rabín, která se zmíněnému hudebnímu žánru věnuje. 

Přerovsko

Tato pozvánka je už na pátek a míří do Paršovic na Přerovsku. V 17 hodin v obci začne dětský den. Zahrnovat bude například stezku s úkoly, která povede od rybníka na hřiště. Tam budou děti čekat tvořivé dílničky, skákací hrad a občerstvení.

Sportovní halu Naparia v Hranicích zaplní v sobotu mažoretky. Do města se sjedou z celého Česka na republikové mistrovství. Začátek je v devět hodin dopoledne. Tak jestli máte čas a chuť, přijďte mladé dámy podpořit.

Regionální výstavu králíků, drůbeže, holubů a okrasného ptactva bude o víkendu hostit přerovské výstaviště. Vypravit se tam můžete i s dětmi, pro které organizátoři chystají například projížďky na koních a ponících, malování na obličej, skákací hrad a kouzelnickou show. Chybět nebude ani hudební program a oblíbená soutěž v králičím hopu. Výstava je v sobotu i v neděli přístupná od devíti hodin ráno. 

Šumpersko

Vodní fotbálek, skákací hrad, malování na obličej, jízdy na koních, ale taky ukázky výcviku policejních psů nabídne sobotní dětský den na hřišti Tělovýchovné jednoty Sokol v Sobotíně na Šumpersku. Začátek akce je v deset hodin dopoledne.

V kulturním domě v Postřelmově si přijdou v sobotu odpoledne na své příznivci hudby. Ve velkém sále vystoupí Mucha trio ve složení Ludmila Pavlová – housle, Anna Paulová – klarinet a Johanna Haniková – klavír. Koncert začíná v 15 hodin.

Jesenicko

Dětský den si můžete v sobotu užít i v Javorníku. Hostit ho bude od dvou hodin odpoledne zahrada Karla Ditterse z Dittersdorfu. Na malé návštěvníky tam budou čekat sportovní a zábavné soutěže, malování na obličej, lanová dráha, trampolíny nebo ukázka vozů a výbavy republikové policie. 

Klášterní kaplí Panny Marie v Jeseníku budou v sobotu znít folklorní písně. V 17 hodin v ní začíná vystoupení souboru lidové hudby pod vedením Zdeňky Kainarové. 

autor: Von
Spustit audio