Psím hotelům začala hlavní sezona. Po skončení proticovidových restrikcí hlásí obrovský zájem

11. červenec 2021

Plné na celé léto. Tak by se dala popsat situace psích hotelů i v Olomouckém kraji. Může za to především rozvolnění proticovidových opatření. Velké části hotelových hostů se totiž páníčci rozjeli po dovolených.

Hry, krmení, procházky a spousta mazlení. Tak nějak vypadá program čtyřnohých hostů psího hotelu v Dubu nad Moravou na Olomoucku. Právě teď se majitelka Mária Filípková stará o pětičlennou smečku. „Určitě je potřeba se před tím přijít s tím pejskem podívat. Nejen že si ho otestujeme my, ale i ten majitel nás. Pejsek si to tady očuchá, seznámí se s ostatními pejsky, ať ví, do čeho jde,“ popisuje Mária Filípková, proč by se majitelé psů měli ozvat s dostatečným předstihem. Zájem o letní hlídání je podle ní obrovský. Volná místa má už jen na druhou polovinu srpna. „Poslední rok to kvůli koronaviru hodně opadlo, lidé byli doma a zájem o hlídání nebyl. Teď to ale zase stouplo, a jak byly ty svátky, tak to bylo šílené. Telefonát za telefonátem,“ říká majitelka útulku.

Podobné to je třeba i v psím hotelu v Luběnicích na Olomoucku. „Během jednoho nebo dvou týdnů, jak se lidé rozjeli po dovolených, tak se nám naplnilo celé léto a už všechny odmítáme,“ potvrzuje majitelka Dana Vicianová.

Naopak volno má ještě například psí útulek v Zábřehu. Službu psího hotelu zavedl po delší době díky volné kapacitě. „Po koronaviru je teď méně psů na ulici, takže máme více místa. Chceme toho využít a nabídnout je jako hotel,“ vysvětluje vedoucí útulku Ivana Třetinová. Hlídání psů nabízí i jednotlivci přímo u sebe doma. Zájemci se s nimi můžou domluvit přes specializované portály jako Hlídačky.cz nebo Dogini.cz.

Spustit audio