Radnicí v Rýmařově otřásl výbuch, nikdo nebyl zraněn. Policie má podezřelého, budovu stále hlídá

10. duben 2019 13:00

Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl v úterý okolo 17:00 výbuch. Příčina exploze zatím není známá. V budově v té době bylo několik lidí, nikdo se ale nezranil. Výbuch poškodil okna a vnitřní vybavení.

Místo teď prošetřují pyrotechnici a policie uzavřela celé náměstí, řekla večer okolo 20. hodiny policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Výbuch na radnici bude policie vyšetřovat celou noc.

Radniční budova v Rýmařově po výbuchu

„Na místě jsou nejméně dvě desítky policistů. Probíhá ohledání, zajišťování stop, které následně budou vyhodnocovány. Prozatím nelze sdělit žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.

„Lidé říkají, že tam snad měla být umístěná nějaká nálož. Ale to je neoficiální, zatím nemám stanovisko policie,“ řekl krátce po incidentu starosta Rýmařova Luděk Šimko (nezávislý).

Radnice je střežena kamerovým systémem, záznamy z něj policie stáhla a vyšetřuje je. Zatím v souvislosti s výbuchem zadržela jednoho podezřelého, informovala na twitteru.

Budova radnice bude ve středu kvůli výbuchu uzavřená. „Máme tři budovy. Na radnici je odbor vnitřních věcí, kancelář tajemníka, školský odbor a finanční odbor. Ty budou ve středu určitě zavřené, ostatní odbory budou fungovat,“ dodal starosta.

autoři: tif , aku , mac | zdroj: ČTK
Spustit audio