Rady do kuchyně: Aby byly vdolky méně mastné a smetanová omáčka bez hrudek
Dnes pro vás mám opět několik užitečných rad do kuchyně.
Aby byly vdolky méně mastné, dejte je nejdříve opéct na pár minut do trouby a teprve potom dosmažte v horkém tuku na pánvi.
Kuře nebo kachna budou upečené opravdu dozlatova, když budete kůži při pečení každou čtvrt hodinu potírat mlékem.
Hrudky ve smetanové omáčce se jako kouzlem rozpustí, když do ní přidáte špetku prášku do pečiva a necháte projít varem.
A knedlíky se vám nerozvaří, když do vroucí vody, ještě před vložením knedlíků, nasypete trochu hladké mouky.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.