Rady do kuchyně: Co dělat pro krásnou kůži na kuřeti a jak uchovat droždí, které nespotřebujete?

Křupavá kůrčička na kuřeti, do které se chcete zakousnout, stejně jako křupavé škvarky, nebo smetanová omáčka, která se nesrazí. Jaké jsou tipy Ivy Hüttnerové?

Dnes mám pro vás pár praktických rad do kuchyně:

  • Smetanová omáčka se nesrazí, když do smetany přidáte lžičku cukru.
  • Čerstvý chléb se vám bude lépe krájet, když nůž namočíte do horké vody.
  • Droždí, které nespotřebujete, jednoduše zamrazte. Stačí ho zabalit do alobalu, vložit do mikrotenového sáčku a použít v následujících dvou měsících. Při dalším použití už droždí ale znovu nerozmrazujte.
  • Makové buchty budou chutnější, když mletý mák do nádivky nejdříve na suché pánvi opražíte.
  • Děláte si domácí škvarky? Pokud ano, přidejte při škvaření trochu mléka nebo piva. Škvarky budou voňavější a křupavější.
  • Krásnou kůrčičku na pečené drůbeži zaručíte, když maso před vložením do trouby potřete sladkou smetanou nebo posypete trochou moučkového cukru.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

    Václav Žmolík, moderátor

    ze_světa_lesních_samot.jpg

    Zmizelá osada

    Koupit

    Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.