Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Vykostit rybu na talíři je malý obřad. Jak na to, radí Ladislav Špaček
Jak se správně postavit k rybě, když si ji objednáme v restauraci? Jak ji správně vykostit doma na talíři? Můžeme použít také ruce nebo jen speciální příbor?
-
Jak si do polévky přidat krutony nebo nudle podle bontonu? Radí Ladislav Špaček
Ke krémovým polévkám v restauraci zpravidla dostaneme i krutony. Sváteční polévka zase bývá s nudlemi a ty se servírují zvlášť. Jak si tyto přísady správně nabrat?
-
Omáčku si na talíři nešetřete. Zbytek můžete dojíst jen gurmetkou, radí Ladislav Špaček
Rozdělit si, jak vhodně na talíři hospodařit s omáčkou a přílohami, je oříšek. Někdy nám zkrátka na talíři zůstane zbytek omáčky. Můžeme ji sníst, nebo se jí musíme vzdát?
-
Je v pizzerii slušné požádat o parmazán nebo pecorino navíc? Radí Ladislav Špaček
Dnes se zaměříme na sýr italského typu, který je poměrně drahý. Setkáme se s ním třeba v pizzeriích. Sluší se obsluhu požádat o dodatečnou porci sýru? Radí Ladislav Špaček.
-
Nehody u stolu jsou běžné. Kdy je čas odejít domů a kdy si oblek zvládneme vyčistit sami?
U stolu občas dojde k nějaké nehodě: třeba se potřísníme, kápne nám polévka na oblečení, vylejeme skleničku. Co dělat? Máme se omluvit? Máme odejít? Radí Ladislav Špaček.
-
Kde můžete spropitným urazit a odkdy se platí v Česku a v jaké výši, prozrazuje Ladislav Špaček
Jsou země, kde zákazníci spropitné nedávají, například Japonsko nebo Itálie. Japonci dokonce považují spropitné za nezdvořilé vůči personálu.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »