Rajčatový salát s cizrnou

20. březen 2015

Cizrnu můžeme považovat za jednu z nejkvalitnější luštěnin vhodných pro lidskou výživu. Kvalita semen je dána vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vlákniny. Cizrna je především ceněna pro obsah bílkovin a vlákniny.

Nezanedbatelné není ani složení vitaminu a minerálních látek. Cizrna je totiž např. bohatým zdrojem vápníku, manganu, železa, fosforu, vitaminu E, vitaminu B9, vitaminu B15.

Suroviny: 1 červená cibule nakrájená na jemné plátky, 800 g konzervované cizrny, 4 nakrájená rajčata, 4 polévkové lžíce citronové šťávy, 1 polévková lžíce olivového oleje, hrst směsi sekaných čerstvých bylinek (máta, petrželka), špetka papriky, špetka mletého kmínu, sůl, pepř

Postup: Cizrnu slijeme a necháme okapat. Smícháme všechny přísada ve velké nekovové míse a necháme 10 minut odstát, aby se před podáváním všechny příchuti smísily.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.