Recepty na překonání kocoviny. Některé jsou ovšem jen na vlastní nebezpečí
Některé tipy a rady z dob minulých jsou opravdu pouze na vlastní nebezpečí. Třeba ty, které mají postavit tělo na nohy po velkém flámu. Jednoduše nás mají zbavit kocoviny. Tady jsou.
Po flámu posnídejte vždy syrovou nastrouhanou bramboru. Účinný je také nápoj z povidel. Rozšlehejte je se skleničkou láku z okurek, dobře osolte a opepřete. Stejně tak pomůže ocet silně solený a pepřený.
A nakonec ještě mírnější způsoby, jak vyhnat alkohol z jater a doplnit tělu to, co mu schází. Jezte syrové zelí nebo kapustu a uvařte si silnou česnečku se sádlem. Jak ty starodávné rady poslouchám, mám pro vás také jednu. Pijte večer tak, abyste se ráno nemuseli z kocoviny léčit. Vaše Iva Hüttnerová.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.