Řecký večer v Horní Moštěnici, sraz historických aut v Plumlově nebo městské slavnosti ve Šternberku

9. září 2022 08:30

Pokud strávíte druhý zářijový víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Naše první pozvánka míří do Šternberku. V centru města v pátek začínají městské slavnosti. Od 16:30 až do večera nabídnou šňůru koncertů na Hlavním náměstí. V sobotu ráno od devíti hodin na návštěvníky čeká jako součást závodů Ecce Homo Historic výstava historických automobilů a motocyklů. ve 12:45 startuje Rallye Ecce Homo Historic.

Sraz Hanáků pořádají v sobotu v areálu Olše v Července na Olomoucku. Setkání s názvem O nás na Hané začíná ve 14 hodin. Chybět nebudou hanácké speciality a taky program pro děti i dospělé. 

V sobotu V 14:30 začnou na hřišti v Komárově na Olomoucku obecní hody. Na programu je vystoupení cimbálovky a mažoretek. Pro děti organizátoři chystají kolotoč, skluzavku nebo jízdu na ponících. 

Přerovsko

Rio Laguna. To je název sportovního klání pro rodinné týmy, které bude v sobotu od 14 hodin odpoledne hostit areál Laguna v Přerově. Na účastníky bude čekat netradiční trojboj. 

Řecko-český večer si můžete v sobotu užít v Horní Moštěnici na Přerovsku. Akci bude hosit od 17 hodin zámecká zahrada. Pokud dorazíte, můžete se těšit na vystoupení řecké hudební skupiny, výuku řeckých tanců i ochutnávku řeckých specialit připravovaných rodilými Řeky. 

Prostějovsko

Do Plumlova na Prostějovsku v pátek zamíří majitelé historických aut. V kempu Žralok se bude až do neděle konat akce s názvem Sraz vozidel Československých. K vidění na ní budou auta, která jezdila od 60. do 90. let minulého stoeltí na území bývalé Československé socialistické republiky.

Prostějov bude o víkendu žít tradičními Hanáckými slavnostmi. Jubilejní 40. ročník akce zahájí v sobotu v 15 hodin odpoledne na náměstí T. G. Masaryka dechový orchestr základní umělecké školy, následovat budou koncerty Věry Martinové a skupiny Buty. Nedělní program začne o půl osmé ráno hodovou mší v kostele Povýšení svatého Kříže. V centru města budou celý den návštěvníky čekat vystoupení krojovaných souborů a hudebních skupin. 

Šumpersko

Na westernové závody si můžete v sobotu zajet na ranč Viktorie v Šumperku-Temenici. Začátek je v 10 hodin dopoledne. Účastníci budou soutěžit například v jízdě zručnosti.

V Šumperku se v sobotu uskuteční tradiční běžecký závod Šumperun. Organizátoři připraví trasy pro děti, jednotlivce a štafety. Start dětského závodu je ve 14 hodiny, dospělí se vydají na trať v 16 hodin. Už od devíti hodin ráno se ale na náměstí Míru budou konat sportovní hry pro každého. 

Jesenicko

Sportem ožije v sobotu taky zlatohorská osada Ondřejovice. Na tamním hřišti začne ve 14 odpoledne sportovní den. Jeho účastníci si zahrají vybíjenou, volejbal, fotbal, kroket a nohejbal. Na závěr nebude chybět společné zpívání a opékání špekáčků.

Ve skanzenu ve Zlatých horách na Jesenicku se můžete v sobotu pochlubit se svým psím mazlíčkem. Konat se tam bude od 14 hodin Voříškiáda. Chybět nebude doprovodný program s karnevalem.

Jesenické náměstí Svobody roztančí v sobotu Swingová tančírna pro veřejnost. Začátek akce je v 18 hodin. 

autor: mot
Spustit audio