Ředitelé přerovských základních škol dvoudenní prázdniny kvůli covidu nevyhlásí

22. říjen 2021

Ředitelé všech osmi základních škol v Přerově neprodlouží podzimní prázdniny. Nedají tak na doporučení Olomouckého kraje. Přerovsko aktuálně patří k nejpostiženějším v počtu covidem nakažených dětí v rámci Česka. 

„Způsobilo by to problém,“ říká Michal Pospíšil. Ředitel přerovské základní školy U tenisu. V současnosti nejpostiženější školy ve městě. V karanténě má celkem 6 tříd z celkem 29. „ředitelské volno by se nabízelo, ale z dlouhodobého hlediska to nemá význam,“ popisuje ředitel. Přesto mimořádné volno v příštím týdnu vyhlásit nechce. Rodičům malých žáků by to prý způsobilo komplikace.

„Kdybychom dali ředitelské volno, tak bychom stejně museli zajistit první stupeň. Je to velmi narychlo, rodiče se na to nejsou schopni připravit. Z toho důvodu bych tam neviděl ani ten efekt. Stejně by tady některé děti být musely,“ dodává ředitel ZŠ Velká Dlážka Martin Černý. Tomu se včera vrátilo z karantény 5 tříd.

Hygienici v Olomouckém kraji aktuálně evidují celkem 77 tříd v karanténě. V okrese Přerov řeší výskyt onemocnění covid-19 ve 32 školských zařízeních.

autor: kra
Spustit audio