Rekonstrukce autobusového nádraží v Mohelnici komplikuje místní dopravu. Hotová bude v srpnu

13. únor 2018

Komplikace v těchto dnech zažívají cestující autobusy v Mohelnici. Kvůli opravám spoje dočasně zastavují v Zábřežské ulici u jednoho z místních supermarketů. Pro chodce i řidiče tím vzniká nepřehledná dopravní situace, a to nejen v době špičky. Opravy přitom mají trvat ještě šest měsíců.

„Je to tady hodně frekventované, jezdí tu i auta. Bylo by lepší, kdyby ty autobusy zajížděly až k Siemensu,“ říká paní Eva, která na provizorní zastávce čeká na autobus. Sotva domluví, přijede její spoj. Na chodník ze dveří vybíhají děti a spěchají k jednomu ze dvou přechodů.

Tenhle autobus neblokuje jízdní pruh, protože na kraji vozovky u marketu uhne do speciálního vydlážděného zálivu. Jenže ten na protější straně silnice chybí. Řidič osobního auta proto musí zastavit. Situace si hned všímá koordinátor BESIPu Miroslav Charouz. „Teď mu tam zastaví autobus, začne nervozita. Lidi přebíhají tam, kde nemají, do toho jsou řidiči nervózní. To je zkrátka ideální stav na to, aby se stala dopravní nehoda. Množství chodců je tu ráno a odpoledne opravdu extrémní. Chodec musí pochopit, že nemá žádnou přednost a musí na toho řidiče přinejmenším mávnout,“ komentuje Charouz.

Rekonstrukce autobusového nádraží v Mohelnici potrvá do konce srpna

Opatrnější budou muset být řidiči i pěší v okolí supermarketu až do konce srpna, kdy má být dokončena 50milionová rekonstrukce místního autobusového nádraží poblíž centra města. Projekt počítá i s podzemními garážemi. Jejich budování ještě několikrát zkomplikuje dopravní situaci také v nejbližším okolí stavby. „V současnosti se budou zakládat štítové stěny a trochu nám to omezí dopravu. Budou vždycky na tři dny zavřené ty ulice, které sousedí se stěnami. V únoru nás čeká částečné omezení dopravy jak na ulici Olomoucká, tak na ulici Okružní,“ popisuje nezávislý starosta Pavel Kuba.

Na všechna riziková místa včetně provizorního autobusového nádraží u obchodu chodí pravidelně policisté, hlavně během ranní a odpolední dopravní špičky. Mělo by to tak být po celou dobu stavebních prací.

autor: ahe
Spustit audio