Rekonstrukce koupaliště ve Vrahovicích se chýlí ke konci. Datum otevření zatím radnice nezveřejnila

Prostějov dokončuje opravy koupaliště v místní části Vrahovice. Do rekonstrukce město investovalo téměř 80 milionů korun. Oproti původním plánům dělníci v areálu pracují i přes léto. Stavba se totiž o několik měsíců zdržela kvůli problémům při výběrovém řízení. Podle radnice nyní zbývá jen napustit do bazénu vodu. Kdy ho město otevře lidem, přesto stále není jasné.

„My to máme tady kousek, takže si myslím, že to budeme využívat. Děti se těší na nové koupaliště. Teď nám chybí,“ říká paní Dana, která stejně jako řada dalších Prostějovanů netrpělivě očekává, kdy město dokončí rekonstrukci koupaliště ve Vrahovicích. Stavební firma s ní kvůli průtahům při výběrovém řízení začala o několik měsíců později.

„Tady jsme u vstupu do areálu vrahovického koupaliště. Ti, kteří to tady znali předtím, vidí, že ten vstup je teď trochu jinak řešený, je tu velká brána,“ říká mluvčí Prostějova Jana Gáborová. Společně procházíme bránou a před námi se otevírá celý areál.

„Nacházíme se u hlavního bazénu, padesátimetrového. Možná pamětníci vědí, že je teď orientován opačně, byť v zadní části byly dětské bazénky a tam ta dispozice zůstala, ale teď je ta hluboká voda na druhé straně. V těchto dnech probíhají stavební dokončovací práce, terénní úpravy, kolem bazénu už je položená dlažba,“ komentuje mluvčí.

Dělníci dokončují opravy koupaliště v prostějovské části Vrahovice

Proč se město pustilo do tak rozsáhlé rekonstrukce? „To prostředí tady bylo příjemné, lidé sem chodili rádi, ale ten bazén už něco pamatoval, a když už se město rozhodlo, že půjde do rekonstrukce, tak to vzalo z gruntu. Je to jediné koupaliště tohoto typu tady v Prostějově.“

Podle náměstka primátorky Zdeňka Fišera z ČSSD už teď stačí pouze bazén napustit vodou. „Vodárny povolily napouštění vody jenom omezeně, asi dva litry za sekundu, a to z toho důvodu, že při velkém proudění by se ve vodovodní síti rozvířil usazený kal a voda by tekla kalná i občanům a musela by se zase vypustit,“ uvedl náměstek.

Město zatím nezveřejnilo výši vstupného ani datum, kdy areál otevře.

autor: tas
Spustit audio