Rekonstrukce sítí v centru Jablonce nad Nisou nabírá zpoždění. Začne až v srpnu

V červenci měly v centru Jablonce nad Nisou začít opravy inženýrských sítí. Kvůli zpoždění výběru jednoho z dodavatelů se ale zahájení prací posunulo až na začátek srpna. Práce zkomplikují dopravu kolem křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní u konečné tramvaje v Jablonci nad Nisou.

Oprava tam čeká vodovodní řad a plynové potrubí, vyměnit je potřeba kanalizaci a vybudovat samostatnou dešťovou kanalizaci včetně retenčních nádrží. Informovala mluvčí magistrátu Jana Hajná.

„Stavební práce na křižovatce ulic Budovatelů a Poštovní se skládají z několika samostatných akcí, které jsou vzájemně časově koordinované tak, aby maximálně zkrátily dobu stavby a plánovaných uzavírek. Jeden z vlastníků inženýrských sítí ještě vybírá dodavatele stavby. Jednotlivé práce na sebe navazují, a proto jsme museli datum začátku prací o měsíc posunout," vysvětlil odklad náměstek primátora Jakub Chuchlík zvolený za Piráty.

Začínat se bude podle magistrátu plynovodem. „Obyvatelé přilehlých panelových domů se nemusí obávat, že dojde k odstávce plynu. Jejich domy jsou připojeny na středně-tlakovou plynovou soustavu, která nebude pracemi zasažena," řekl vedoucí odboru územního a hospodářského rozvoje Otakar Kypta. Následovat budou podle něj práce na splaškové kanalizaci, která je v nejhlubší části výkopů. Pak naváže stavba nové dešťové kanalizace.

„Jsme si vědomi, že časový posun celý projekt komplikuje, a proto jednáme se všemi dodavateli, abychom zkoordinovali všechny práce tak, abychom vše stihli do konce letošní stavební sezony," doplnil Chuchlík. Stavba výrazně zkomplikuje dopravu v této části města a na nějakou dobu zastaví i tramvajový provoz mezi Libercem a Jabloncem. Práce by měly být hotové do konce listopadu. Další by ale měly začít příští rok na jaře. Komplikace čekají obyvatele v této části města i v dalších letech v souvislosti s prodloužením tramvajové trati na nový dopravní terminál.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související