Řepové těstoviny s gorgonzolou dolce a vlašskými ořechy

13. červenec 2015

Tento recept pro naše soutěžící připravil kuchař Robert Šolc.

Suroviny: Těstoviny: 1kg semolinové mouky, 5-6 vajec, 200ml vody a v ní rozmixované řepy

Ingredience dobře promícháme a těsto následně vyválíme natenko. Nakrájíme na cca 1cm široké nudle typu tagliatelle a povaříme.

Omáčka: Gorgonzola Dolce, smetana, opečené vlašské ořechy

Množství volíme dle chuti a potřeby.
Ingredience jednoduše smícháme a můžeme přidat k těstovinám.

Nakonec tagliatelle pokapeme extra panenským olivovým olejem.

Pokrm je sytý, hodí se jako oběd, nebo po náročnější fyzické aktivitě či sportu. Pro lehčí variantu volíme místo gorgonzoly se smetanou a ořechy sýr typu grana, který na těstoviny nastrouháme. Pak už zbývá jen pokapat olivovým olejem a podávat.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.