Řepové těstoviny s gorgonzolou dolce a vlašskými ořechy
Tento recept pro naše soutěžící připravil kuchař Robert Šolc.
Suroviny: Těstoviny: 1kg semolinové mouky, 5-6 vajec, 200ml vody a v ní rozmixované řepy
Ingredience dobře promícháme a těsto následně vyválíme natenko. Nakrájíme na cca 1cm široké nudle typu tagliatelle a povaříme.
Omáčka: Gorgonzola Dolce, smetana, opečené vlašské ořechy
Množství volíme dle chuti a potřeby.
Ingredience jednoduše smícháme a můžeme přidat k těstovinám.
Nakonec tagliatelle pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Pokrm je sytý, hodí se jako oběd, nebo po náročnější fyzické aktivitě či sportu. Pro lehčí variantu volíme místo gorgonzoly se smetanou a ořechy sýr typu grana, který na těstoviny nastrouháme. Pak už zbývá jen pokapat olivovým olejem a podávat.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.