Řidič v Citově srazil tři chodce a ujel

26. červen 2011

Tři chodce srazil v sobotu v Citově na Přerovsku jednadvacetiletý řidič. Zraněným lidem však neposkytl pomoc a z místa ujel. Policisté jej však záhy dopadli.

Mladík byl pod vlivem alkoholu a navíc měl zakázáno řídit. „Muž je podezřelý ze tří trestných činů“, řekl krajský policejní mluvčí Michal Pižurin.
Řidič, který projížděl Citovem směrem na Brodek u Přerova, se s chodci střetl, poté co přejel do protisměru. Po nehodě nezastavil a začal ujíždět směrem na Věrovany. Zadržela jej však poté policejní hlídka. "Provedenou dechovou zkouškou bylo podezřelému řidiči naměřeno 0,61 promile alkoholu. Zjistili jsme také, že nevlastní řidičské oprávnění a má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel," uvedl mluvčí.

Během dopravní nehody byl zraněn dvacetiletý a šestatřicetiletý muž a jednadvacetiletá žena. Lékaři je převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci.
Motorista je podezřelý z neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a maření úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až pět let vězení.

Spustit audio