Řidiči v Olomouci si pomáhají při objížďce Chválkovické ulice „myší dírou“

21. květen 2015

Uzavírku a omezení v blízkosti Chválkovické ulice v Olomouci řidiči řeší po svém. Našli si neoficiální objízdné trasy. Policie větší problémy zatím nezaregistrovala, spěchající řidiči především v ranní a odpolední špičce ale neopatrnou jízdou občas nějaké ty potíže způsobí.

Desítky aut čekající na to, až na semaforu blikne zelená. Průjezd takzvanou myší dírou, tedy úzkým místem pod mostem na ulici Dr. Milady Horákové v Olomouci, je teď o něco složitější než jindy. Tato trasa se totiž pro mnohé řidiče stala oblíbenou, byť neoficiální, objížďkou uzavírky na Chválkovické ulici. Spěchající řidiči ale v úzkém průjezdu můžou znamenat problém.

„Občas jsem tam viděl nějakou menší zácpu. Většinou to řidiči vyřešili, že se buď pouštěli nebo nechali průjezd, ale kdyby tam byla policie a řídila tu křižovatku za myší dírou, tak by to bylo určitě lepší,“ říkáTomáš Kozák, který několikrát týdně dojíždí do Olomouce z Bohuňovic.

Podle mluvčí radnice Radky Štědré si obyvatelé okolních čtvrtí na neukázněné řidiče stěžují.

„Myší dírou, kde je asi problém největší z hlediska vnímání veřejnosti, nevede faktická objízdná trasa. Tudy si lidé pouze zkracují cestu. My už máme od obyvatel Hodolan, Bělidel informace o tom, že jim tam řidiči působí poměrně velké dopravní komplikace, protože nejsou ochotni čekat, v těch úzkých místech se otáčejí a otáčejí se i před samotnou myší dírou,“ říká Štědrá s tím, že situaci na místě hlídá policie.

„Samozřejmě, že v inkriminované době, která je v ranních a následně odpoledních hodinách, kdy se lidé vracejí z práce, je zde provoz hustší a musejí řidiči počítat s případnými kolonami. V souvislosti s touto uzávěrou nedošlo ke zvýšení počtu dopravních nehod ani k jiným vážnějším dopravním komplikacím,“ informuje mluvčí policie Marie Štrbáková.

autor: tas
Spustit audio