ROP Střední Morava nabízí 533 milionů na silnice, autobusy či lyžařské areály

30. duben 2013

Olomoucký a Zlínský kraj, statutární města Olomouc a Zlín nebo podnikatelé ve veřejné dopravě či v cestovním ruchu mohou do konce května žádat o evropské dotace. K dispozici je 533 milionů korun na silnice, nákup nových autobusů či lyžařské areály.

Nejvíce peněz, 285 milionů korun, je připraveno na silnice druhých a třetích tříd v obou krajích. Zatím prošlo rekonstrukcí 106 kilometrů silnic a dalších 60 kilometrů čeká na dokončení do roku 2015. Nově bylo v regionu postaveno 5 km silnic a na dalších pěti se pracuje.

Dalších 140 milionů korun je vyčleněno pro Olomouc a Zlín na projekty naplňující integrované plány rozvoje města. Z toho Olomouc může získat 109 milionů korun na opravy škol a sportovišť, dalších 33 milionů na turistiku. Zlín na zařízení pro kulturní a společenský život.

Poslední příležitost mají i podnikatelé v oblasti cestovního ruchu, kteří provozují lyžařská střediska v regionu. Na rozvoj zimních sportů je připraveno 30 milionů korun.

Podnikatelé, kteří provozují veřejnou dopravu na autobusových linkách, mohou žádat o dotaci na nákup nových autobusů. V ROP Střední Morava je připraveno 40 milionů korun.

autor: bam
Spustit audio