Roušky se vrací. Nosit je budeme ve vnitřních prostorách v celém Česku

9. září 2020 13:00, aktualizováno

Nošení roušek bude od čtvrtka povinné ve vnitřních prostorách budov po celém Česku. Informoval o tom na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch za ANO. Důvodem je podle něj zhoršující se epidemiologická situace.

„Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci jsem dnes ráno svolal mimořádné jednání Centrálního řídícího týmu Chytré karantény. S odborníky jsme se shodli, že od zítra zavedeme povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé České republice,“ informoval na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Čtěte také

Podrobnosti podle něj vydá ministerstvo v průběhu dne. Názor na nošení roušek se podle Babiše na rozdíl od jara nyní velmi různí. „Někteří naši občané mají pocit, že covid není,“ uvedl ve středu předseda vlády. „Je potřeba brát vir vážně,“ dodal.

Chránit si ústa a nos je v současnosti nutné při cestách hromadnou dopravou, v taxících nebo návštěvách úřadů či zdravotnických a sociálních zařízení.

V úterý přibylo v Česku rekordních 1164 potvrzených případů nákazy koronavirem, dosavadním maximem bylo pátečních 796 případů. Rekordní je také počet aktuálně nemocných, kterých je 9272. U většiny z nich má nemoc mírný průběh, mnozí jsou bez příznaků.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související