Když se blíží společenská změna, zesílí duch té doby. Říká Vladimír Václavek

Vladimír Václavek je širší veřejnosti známý především jako hudebník, zpěvák, textař a básník. Je to ale také šaman, majitel čajovny v Broumově a hlavně velmi pocitový člověk, který když se na vás podívá, zaplaví vás pocitem klidu a pozitivní energie.

Věnuje se sólové dráze, působil například ve skupinách Dunaj, Rale nebo Čikori, spolupracuje s Ivou Bittovou. Spolu nahráli nezapomenutelné dvojalbum Bílé inferno. Vedle Pavla Fajta nebo Ivy Bittové byl jedním z tvůrců brněnské alternativy, která společně s undergroundem tvořila od poloviny osmdesátých let protipól k oficiální rockové scéně. Snažil se předávat pocity a nálady nevázané na čas i prostor.

Inspirován osobním prožitkem začal před mnoha lety studovat šamanismus. V knize Neviditelný svět přináší příběh, s jehož pomocí může každý odhalit svět, který nosí v sobě. K šamanům se Vladimír Václavek vydal i na své cestě po USA. Dodneška nezapomene, jak velmi byl na ně naladěn, jak vnímal energii a ducha jejich historie i současnosti. A jak velmi ho ovlivnil dar, který mu šamani předali.   

Vladimír Václavek mluví o duchu každé doby a generace. Věří, že vždy, když se blíží společenská změna, duch doby je nesmírně silný. Jak vnímá ducha dnešní doby? A jaké dary mu předali indiáni? Poslechněte si celý rozhovor s hudebníkem a šamanem, Vladimírem Václavkem.

autor: zos
Spustit audio