Rozsviťte to s námi! Během Sbírkových dnů Světlušky můžete podpořit zrakově postižené

9. září 2019 17:00

Do ulic po celé ČR letos vyrazí už posedmnácté dobrovolníci během Sbírkových dnů Světlušky od 9. do 13. září. Světluška pro dárce připravila nové sbírkové předměty – ponožky se svítícím lemem a hrací karty od českého výrobce Dino Toys, chybět nebude ani tradiční černý zubní kartáček Herbadent.

Sbírkové dny pro Světlušku 2019

„Sbírkové dny Světlušky jsou postavené na ochotě našich dobrovolníků oslovit dárce přímo na ulici, návštěvě knihovny či informačního centra města. V době, kdy se přesouvá velká část komunikace do online prostředí, je úžasné, že se stále dokážeme setkávat tváří v tvář pro dobrou věc,“ vysvětluje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová a doplňuje: „Světluška také v letošním roce změnila svoji vizuální podobu. Dobrovolníky nyní poznáte podle černých triček s bílým logem Světlušky, které kombinuje Braillovo písmo a symbol hvězd. Při výběru nových sbírkových předmětů jsme dbali na to, aby byly vyrobeny v Česku, nezatěžovaly životní prostředí a pojily v sobě užitek i radost pro dárce.“

Kdo ví, že dobrovolníky v ulicích nezastihne, může přispět prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA 60 na číslo 87777, anebo Světlušku podporovat pravidelně odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 60.

Světluška: Svítíme ve tmě

Pro ty, kteří nestihnou sbírkové dny v ulicích, je na webových stránkách Darujme.cz připravena dárcovská brána, kde můžete velice rychle ze svého mobilního telefonu či počítače přispět online platební kartou nebo převodem z účtu. Rozsvítit to s námi můžete i odesláním jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA 60 na číslo 87777, anebo Světlušku podporovat pravidelně odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 60.

autor: iha
Spustit audio