Rychlý medovník
Sladce vstoupíme do prvního týdne roku 2021 a to receptem, ve kterém nesmí chybět med.
Med je jediná potravina, která obsahuje všechny látky potřebné k udržení života, včetně enzymů, vitamínů, minerálů a vody. K nasbírání kilogramu medu včely nalétají vzdálenost rovnající se cestě čtyřikrát kolem Země.
A teď už se pustíme do pečení. Když se řekne medovník, spousta hospodyněk zalomí rukama a možná i zalamentuje, ať na ni nechodíme s tak složitým receptem. Přesvědčíme vás, že tento dezert zvládne i vy.
Budete potřebovat:
- 40 dkg hladké mouky
- 1 máslo
- 30 dkg medu
- 1 l sody
- 3 vejce
Vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočívat. Rozválíme na tři pláty stejné velikosti a pečeme na 190 stupňů Celsia, ořízneme okraje, které si rozdrobíme do misky.
Náplň:
- plechovka kondenzovaného karamelového mléka
- 25 dkg másla
- 1 uvařený karamelový pudink
Vše dobře smícháme a promažeme upečené pláty i po stranách. Posypeme rozdrobeným těstem z misky, do kterého přidáme mleté vlašské ořechy.
Tip: Medovník nejlépe chutná uležený, až druhý den.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.