S Luďkem Munzarem jsme chodili do cukrárny na hřbitovní soupravu, vzpomíná František Novotný

22. listopad 2019

Dvojka zavítala do domova seniorů v Rudné u Prahy, kteří se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata. Hostem ambasadora rozhlasové akce Aleše Cibulky byl František Novotný.

„Cítím se úžasně. Mně se splnil dětský sen být vnouče, protože dědečka a babičku jsem moc nepoznal,“ pochvaloval si textař a básník František Novotný svou roli Ježíškova vnoučete ve stejnojmenném projektu.

Svěřoval se klinetům domova pro seniory v Rudné u Prahy, jejichž přáním bylo, aby je navštívila Dvojka s pořadem Blízká setkání. A která z osobností, se kterými se setkal, byla naopak pro něj splněným přáním?

Luďkův kamarád

František Novotný a Luděk Munzar ve studiu při natáčení pořadu Okouzlení slovem

„To je těžké. Možná Luděk Munzar, se kterým jsme se stali přáteli a chodili spolu do modřanské cukrárny na hřbitovní soupravu. To byl věneček, rakvička a černá káva,“ vzpomíná na chvíle, kdy spolu připravovali pro Dvojku pořad Okouzlení slovem.

„Bylo pro mě velkou ctí být s ním ve studiu. Člověk se naučil třeba, co znamená pauza. To, jak uměl slovo podat, byla velká škola a velká radost,“ přiznal František Novotný.

Jak se mu žije v Rudné u Prahy? Jaké nuance má český jazyk? Co si myslí o dnešní mezilidské komunikaci? Trápil se nad texty pro Spirituál Kvintet nebo Karla Zicha? Chystá novou knihu?

Spustit audio

Související