S mikrofonem za sportem

10. listopad 2006

Utkání Prostějova s Libercem - 4. listopadu 2006. Basketbalisté prostějovského Basketbalového klubu opět baví své příznivce.

Po nezdarech v úvodu nového ročníku Mattoni NBL se proti nováčkovi z Liberce prosadili definitivně až v poslední čtvrtině, ale naznačili cestu, po které je chce jejich trenér Michal Ježdík vést.
Prostějovští Orli porazili liberecké Kondory 93:74.

T.Minarčik v rozhovoru s jedním s hráčů

Utkání Prostějova s Apollon Limassol - 8.11.2006
Prostějovští Orli vybojovali první vítězství ve svém sedmém utkání v evropských pohárech.
Kyperský Apollon Limassol zdolali 109:75, když zápas rozhodli ve čtvrté čtvrtině.
Skvělou obranu i vysoké tempo doprovodili ještě střeleckou smrští. Exhibičními kousky navíc bavil diváky Američan Lamar Butler.
Další utkání evropského Vyzývacího poháru sehraje BK Prostějov ve středu patnáctého listopadu na hřišti izraelského celku Galil Elyon Golan.

Utkání Prostějov :   Apollon Limassol

Utkání Prostějov :   Apollon Limassol

Tisková konference

Utkání Prostějov :   Apollon Limassol
autor: min
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.