Saunamistr ve svém volnu nezapomíná chodit do sauny, říká Milan Ančinec

„Kde si můžete krásně odpočinout, prohřát klouby a kosti a posílit imunitu, když ne v sauně?“ ptá se saunamistr Milan Ančinec.

Skoro rok působí v olomouckém aquaparku. Předtím se jako masér pohyboval v lázeňství, pracoval v mnoha hotelech a wellness centrech. Putoval od Ostrožské Nové Vsi, přes Jáchymov do Karlových Varů, Prahy a Velkých Losin.

V sauně nespěchejte, užijte si to, radí Milan Ančinec, podle kterého si už lidé zvykli na wellness a dopřávají si ho: „I když jsou zdraví, tak ho využívají a dělají něco pro své tělo.“ Na výběr mají z mnoha druhů masáží a také saun. Vedle finské, jsou oblíbené sauny s parním rázem, herbal, solné a tropické sauny.

Věděli, jste, že existuje festival zážitkového saunování? Jmenuje se Saunafest a koná se každý rok. Trvá čtyři dny a vidět můžete až 30 saunových ceremoniálů. Každý saunér si připravuje své vlastní divadlo, používá kostýmy, stylovou hudbu, vymýšlí si choreografii. Všechno se odehrává přímo v sauně, kde je až 100 lidí a která je vytopená na zhruba 85 stupňů. „Já jsem vystupoval třeba s tyrolským ceremoniálem,“ vzpomíná Milan Ančinec, který se může pochlubit republikovým titulem z roku 2011.

autor: voj
Spustit audio