Senior z Dolní Sukolomi si přál knihu o fotbale. Dostal osobní setkání s fotbalisty Sigmy Olomouc

18. prosinec 2017

Ježíškova vnoučata plnila o víkendu v Olomouckém kraji další přání. Posezení s lidmi z Českého rozhlasu Olomouc se dočkali klienti z Pavlovic u Přerova. V nedělí se nadělovalo v Náměšti na Hané, ale i v Dolní Sukolomi u Uničova. Pan Georgios, kterému je 86 let, si přál knihu o fotbale. To ještě netušil, kdo mu ji přijede předat.

„Pane Georgios, vy jste si přál knihu o českém fotbale a já jsem vám ten fotbal přivezl sem, tak pojďte s námi do jídelny,“ vyzývá seniora dárce Martin Rouchal. „Dobrý den, my jsme Sigmáci, fotbalisti ze Sigmy,“ představuje se návštěva. „Já sleduju Sigmu,“ reaguje dojatě pan Georgios.

„Pro něj to znamená hodně, protože mu nedávno zemřel kamarád a rodinu má dáleko. Je takový čilý a rád se baví,“ říká ošetřovatelka Ilona Husárová. Návštěvu se před panem Georgiosem podařilo do poslední chvíle utajit. „Ani kolegyně to nevěděly, jenom paní ředitelka a paní vrchní. A je překvapený, slzička ukápla,“ dodává ošetřovatelka.

Pan Georgios z Dolní Sukolomi s fotbalistou Tomášem Lovásikem

„Kolem fotbalu se motám už spoustu let, tak jsem čekal na nějakou možnost, někomu udělat radost fotbalem. Pan Georgios si skromně přál knihu o fotbale a já jsem se rozhodl, že mu tu ligu prostě dovezu,“ vysvětluje Martin Rouchal.

„Je to super udělat radost někomu, kdo to neměl v poslední době lehké,“ komentuje gólman Štěpán Spurný a přiznává, že k takovým fanouškům se často neostanou: „My musíme za nimi.“

Návštěva fotbalistů není jediným překvapením. Ještě tento týden se jeden z místních seniorů podívá do zákulisí Moravského divadla.

autor: mot
Spustit audio