Seznamte se s poslední knihou Petra Rittra

19. září 2016

Čtrnáctá kniha olomouckého právníka Petra Rittra s názvem Vina soudce Brennera vyšla v letošním roce. A vy nyní máte možnost se zaposlouchat do úryvků z této knihy v podání herce Moravského divadla Jaroslava Krejčího.

V úterý 20. září od 18:00 hodin hostem cyklu Českého rozhlasu Olomouc Setkání s literaturou živě bude Petr Ritter. Podvečerem vás provede dramaturg Jan Sulovský.

Děj je motivovan více jak třicet let starou skutečnou událostí. Ritter jej vypráví jako psychologicky detailně propracovaný příběh o svědomí, spravedlnosti a vině, jež dokáže vrhat dlouhé stíny přesahující i několik desetiletí.

Soudce Brenner neváhá, nepochybuje. Jeho rozsudky jsou neotřesitelné. Takový verdikt by měl korunovat i případ zavražděného obchodníka. V tomto případě se však takový rozsudek od soudce Brennera neočekává. Do soudního procesu vstupují intervence, nátlak, skryté výhrůžky, vydírání. A navíc soudci souhrou náhod ve stejnou dobu vstupuje do života tajemná žena.

Petr Ritter absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Již během studií se seznámil se Zdeňkem Šťastným, s nímž v roce 1990 založil advokátní kancelář v Olomouci, kde působí dodnes.

Do literárního světa vstoupil spolu se svým kolegou Zdeňkem Šťastným románem Advokát ex offo. Podobně jako prvotina je i většina dalších Ritterových románů či povídek převážně inspirována zkušenostmi z advokátní praxe.

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.