Sezona kempování začala. Největší zájem je zatím o víkendové termíny. Provozovatelé kempů lákají i letos návštěvníky na novinky

29. červen 2019

Letní sezona dovolených startuje. Mnozí lidé vyrazí i letos do kempů v regionu. Jejich provozovatelé se snaží pohodlí návštěvníků vylepšit. Investovali proto do nových chatek, kuchyní či hřišť. Na řadě míst jsou už víkendové termíny téměř vyprodané, přes týden si kempy pomáhají ubytováním dětských soustředění nebo táborů.

Správce plumlovského kempu Žralok Petr Piňos ukazuje systém, podle kterého každé ráno zaměstnanci kempu uklízí jednotlivé chaty. Sbíháme ze schodů vedoucích z jeho kanceláře a po pár krocích potkáváme manžele Hurdálkovy. Přijeli až z Náchoda. „Našli jsme to úplně náhodou. Jsme spokojení, čisto a klid. Byl jsem tu asi před 40 lety, chtěl jsem vidět zámek,“ říká návštěvník.

O víkendech kemp nemá o návštěvníky nouzi, přes týden se snaží správce místo vyplnit třeba dětskými tábory. Ubytování u podhradského rybníka patří městu. „Máme úmluvu, že to, co se tady vydělá, se může zpětně investovat do oprav kempu. Pro letošní sezónu jsme připravili novou kuchyň, která úplně odpovídá požadavkům hygieny tak, abychom mohli pro zájemce vařit meníčka,“ shrnul nezávislý místostarosta Martin Hyndrich s tím, že letos začnou stavět v kempu kanalizaci. „Budeme dělat odkanalizování celého prostoru tak, abychom v budoucnu mohli postavit chatky i se sociálním zařízením,“ uzavírá místostarosta.

Podobně jako v Plumlově jsou na tom s obsazeností i v nedalekém kempu v Mostkovicích. Podle Lukáše Papuly z kempu v Mohelnici návštěvnost rok od roku roste. Pomáhá jí i to, že provozovatelé kempy stále vylepšují.

autor: tas
Spustit audio