Sezona letního koupání začíná. Která koupaliště už mají otevřeno?

4. červen 2022

V Olomouckém kraji zahajují v těchto dnech sezonu první letní koupaliště. Zaplavat si můžete například ve venkovních bazénech v Olomouci nebo Přerově. Další provozovatelé s přípravou areálů finišují.

Lenka Kovaříková je v Přerově na prázdninách spolu se svými dětmi. Z vnitřního bazénu se teď odhodlali vyzkoušet vodu v tom venkovním. „Ty bláho, já nevím, mně to připadá studené. Raději půjdu dovnitř,“ usmívá se. Teploměr ukazuje 26 stupňů. „Ještě nenastal ten pravý okamžik,“ říká. 

První odvážlivci se už vydali také na koupaliště v Olomouci, zájem ale zatím není nijak velký. O víkendu otevřou své brány koupaliště třeba v Kojetíně nebo Šternberku. Jinde se na návštěvníky teprve chystají. Třeba v Hranicích na Přerovsku.

Venkovní bazén na koupališti v Přerově

Martin Rek, zaměstnanec koupaliště, je už do hněda opálený. Má na očích sluneční brýle a wapkou a rýžákem čistí vanu celého komplexu propojených bazénů. „Pomáháme si chemií, většinou obyčejným savem. Bereme to hlavně tam, kde jsou hrubé nečistoty,“ zmiňuje Rek.

Napouštění bazénů tady v Hranicích chce Jakub Horák ředitel společnosti Ekoltes, která koupaliště provozuje, zahájit o víkendu. Potřeba bude zhruba tisíc kubíků vody. Čerpat ji budou ze soukromého vrtu. Voda má 7 stupňů. 

Vstupné většinou podraží o 10 korun

„Budeme čekat na sluníčko, ať nám to pěkně vyhřeje. Doufejme, že od 13. června, kdy chceme otevřít, přijde hezké počasí,“ přeje si Horák.

Vstupné ve většině námi oslovených koupališť v regionu letos podraží. A to zhruba o 10 korun.

autor: kra
Spustit audio