Sigma v Jablonci vstala z mrtvých. Věříte, dokud není písknuto, prohlásil trenér Hanáků Václav Jílek

27. duben 2023

Bojovnost a nasazení do poslední minuty přinesly fotbalistům Olomouce bod z hřiště v Jablonci. Sigma hrála na severu Čech 2:2, když v poločase ještě o dva góly prohrávala. V 81. minutě ale snížil z penalty Mojmír Chytil a na konci nastaveného času zajistil vyrovnání Vít Beneš.

„Věříte do poslední chvíle, dokud není písknuto. Samozřejmě ten čas už se krátí a Jablonec měl možnost odehrát to u rohového praporku, dobře kouskoval hru. Věděli jsme, že času už není tolik a bude jedna, maximálně dvě příležitosti ještě něco udělat. Ale vůlí a charakterem jsme za tím šli a Štěstěna se k nám otočila. I střelec stál na pravém místě, Víťa Beneš tyto situace umí,“ říkal trenér Sigmy Václav Jílek.

Z olomouckého pohledu to byl duel dvou rozdílných poločasů. V tom prvním Hanáci propadli, ve druhém se naopak dokázali vrátit do hry. Nastartoval je první gól z penalty. Proměnil jí Mojmír Chytil.

Vůlí a charakterem jsme za tím šli a štěstěna se k nám otočila.
Václav Jílek, trenér Sigmy

Úvodní branku přitom Sigma inkasovala po chybě gólmana Matúše Macíka. Naopak chybu neudělal střelec vyrovnávací branky Vít Beneš v závěrečných sekundách nastavení. Trefil se do sítě mužstva, jehož dres v minulosti také oblékal.

Co řekli další klíčoví aktéři středečního klání? Poslechněte si v přiloženém audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Pavel Petr
Spustit audio