Sigma zahájí jaro i s Chytilem. Ze Slavie zatím není náhrada, kterou jsme si podmínili, tvrdí Minář

26. leden 2023 12:56

I s Mojmírem Chytilem v sestavě půjdou fotbalisté Sigmy do sobotního zápasu s pražskou Spartou. Vytáhlý útočník sice míří do Slavie Praha, oba kluby se ale dosud nedohodly. Důvodem je podle olomouckého sportovního ředitele Ladislava Mináře absence herní náhrady, kterou po Slavii Hanáci požadují.

Čtěte také

„Jestli může být třeba v Liberci 5 až 6 hráčů ze Slavie, když tam dělají nějaké výměny nebo obchody, tak to bylo první, co nás samozřejmě napadlo. Myslím si, že i Slavie to viděla jako velmi dobrý nápad, ale pak jsou tam trenéři, kteří řeknou, že nikoho uvolňovat nehodlají. Tam se nám to zaseklo,“ uvedl Minář na tiskové konferenci před startem jarní části.

Odchod Mojmíra Chytila do Slavie není teď podle Ladislava Mináře pravděpodobný. „Na jednu stranu je to otevřené, ale my jsme si zimu podmínili tím, že chceme jako hráčskou náhradu. A ta zatím není. Samozřejmě se může stát cokoliv, ale je malá pravděpodobnost, že by se stalo něco jiného,“ dodává Minář.

My jsme si zimu podmínili tím, že chceme jako hráčskou náhradu. A ta zatím není.
Sportovní ředitel Sigmy Olomouc Ladislav Minář

Co k přestupové tahanici Mojmíra Chytila říká trenér Sigmy Václav Jílek? Jak se mu jeví nové posily Jan Fortelný a Jakub Přichystal?

Na jaké pozice Hanáci budou mířit? Poslechněte si kompletní reportáž Tomáše Minarčíka.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio