Silničáři pokračují u Lipníku nad Bečvou v opravách dálnice D35. Mění povrch čtyřkilometrového úseku

23. červen 2022 08:35

Téměř celé léto musí řidiči počítat se zdržením na dálnici D35 u Lipníka nad Bečvou. Silničáři tam od konce dubna opravují ve směru na Ostravu čtyřkilometrový úsek. Jedná se o poslední část vozovky, která loni v létě vinou vysokých teplot popraskala. Práce na podloží už dělníci mají za sebou, aktuálně je zaměstnává betonování.

Opravy na dálnici D35 u Lipníka nad Bečvou

Tento úsek je mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou aktuálně posledním, které ředitelství silnic a dálnic nechalo kvůli jejich špatnému stavu opravit. 

„Po delší přípravě podloží aktuálně pokračuje betonáž hlavní trasy. Součástí jsou i místa loňského popraskání betonového povrchu, a to vlivem vysokých teplot. Díky nynější opravě se situace už nebude opakovat,“ potvrzuje mluvčí společnosti Jan Rýdl.

„Byly tady zjevné poruchy s nastávajícím cementobetonovém krytu, asfaltovým souvrstvím. Vozovka si už zasloužila rekonstrukci. To samé i záchytné zařízení, svodidla, krajnice,“ vyjmenovává zástupce zhotovitele Jiří Capil.

Opravy jsou ve finále, hotovo by mělo být v srpnu

Jeho lidé už mají většinu prací hotova. „Jdeme do finále. Nyní zbývá dokončit cementobetonový kryt a potom ještě to asfaltovat lokální místa přes mosty a v místě mimoúrovňové křižovatky na 290. kilometru,“ dodává Capil.

Podle ředitelství silnic a dálnic by práce v tomto úseku měly být dokončené v průběhu srpna.

autor: kra
Spustit audio