Silničáři u opravují povrch silnice mezi Olomoucí a Přerovem. U Krčmaně se projíždí kyvadlově

8. červenec 2020

Silničáři začali v úterý u Krčmaně na Olomoucku opravovat vozovku, kterou denně projíždí tisíce aut při cestě mezi Olomoucí a Přerovem. Pracují za plného provozu, auta v úseku jezdí kyvadlově. Objízdné trasy by se prý nevyplatily.

Řidiče na dopravní omezení upozorňují značky už při výjezdu z Krčmaně směrem na Olomouc. Omezují rychlost na 50 kilometrů v hodině a zakazují předjíždění. „Vítáme to, protože už jsou tam vyježděné koleje, drží se tam voda. Je to nebezpečné jak ro řidiče, tak pro občany,“ říká nezávislý místostarosta Krčmaně Ladislav Domes.

Silničáři nestanovili žádné objízdné trasy. „Přes pracovní dobu to budou řídit pracovníci firmy, mimo pracovní dobu to bude řízeno semafory,“ dodává starosta.

Objet se podle něj stavba dá, řidičům se to ale nevyplatí. „Dá se to objet, ale muselo by se to objíždět směrem na Tovačov. Podle mě je to zbytečné. Postojí 5 až 10 minut a jede dál. Ušetří mnoho kilometrů a pohonných hmot,“ říká Domes.

Silničáři budou v úseku pracovat několik týdnů. „Extrémně vytížený dvouproudový tah bude opatřen novým kobercem položeným strojově v souvislé délce 4072 metrů. Dále smluvní partneři provedou pročištění příkopů, zpevnění krajnic, obnovu vodorovného dopravního značení a dílčí úkony završí výměna svodidel. Ředitelství silnic a dálnic plánuje ukončení oprav přibližně za dva měsíce od zahájení,“ vysvětluje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Když to musí být, tak to musí být. Musí se so spravit,“uzavírá pan Ladislav, který bydlí nedaleko opravovaného úseku.

autor: tas
Spustit audio