Silničářům se na opravené dálniční odpočívce u Skrbeně nedaří sehnat zhotovitele sociálního zařízení

25. srpen 2023 09:25

Ředitelství silnic a dálnic se nedaří najít firmu, která by postavila na nedávno opravené dálniční odpočívce u Srbeně na Olomoucku sociální zařízení. Podnik vypsal soutěž na zhotovitele zakázky už čtyřikrát. Při pátém pokusu se vynasnaží upravit zadávací podmínky tak, aby byly pro zájemce zajímavější.

Řidiči, kteří se rozhodnou během své cesty zastavit na nové odpočívce nedaleko Skrbeně, bývají zklamaní. Není tu možnost žádného občerstvení a místo toalet jsou k dispozici jen tři barevné mobilní toalety. Při pohledu za jejich dveře navíc zjistíte, že jsou hodně špinavé.

Výstavbu stabilního sociálního zázemí zástupci Ředitelství silnic a dálnic plánují, a to už od loňského srpna, kdy vyhlásili první výběrové řízení na zhotovitele. A po něm v průběhu roku tři další, poslední letos v létě. Zájemci se ale do něj nehlásí. „Výběrové řízení na sociální zařízení bylo opakovaně neúspěšné z důvodu nezájmu zhotovitelů,“ potvrzuje mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Výběrové řízení na sociální zařízení bylo opakovaně neúspěšné z důvodu nezájmu zhotovitelů.
Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic

Silničáři se pokusí firmu pro výstavbu sanitárního zázemí najít znovu. „Budeme se snažit upravit zadávací podmínky tak, aby zakázka splňovala parametry zajímavé pro firmy schopné plnit současné standardy. Než vybereme nejvhodnějšího kandidáta, bude na odpočívce k dispozici mobilní toaleta kontrolovaná pravidelným servisem,“ dodává Rýdl.

Sociální zařízení má mít automatické toalety a sprchu v nerezovém provedení.

Na nově opravené dálniční odpočívce u Skrbeně jsou k dispozici jen mobilní toalety

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio