Skladatel Tomáš Kympl a Spolek Vlčí Máky představují skladbu Je čas

11. listopad 2020

S ohledem na situaci v zemi nebudou možná tradiční pietní shromáždění, proto se nabízí vzdát hold padlým a vzpomenout veterány všech válek přehráním písně složené speciálně pro tuto příležitost.

Tomáš Kympl je autor klasické, filmové a populární hudby, dvojnásobný vítěz prestižní britské mezinárodní skladatelské soutěže The UK Songwriting Contest. Skladbu Je čas složil, otextoval, nahrál a nazpíval. Je o síle přátelství, vlastenectví a odvaze.

Inspirací jejího vzniku je silný příběh legionářů československé armády ve světové válce. Tomáš Kympl usiloval o hudební připomenutí společenského významu armády a jejího zásadního vlivu při obraně a vzniku našeho státu. Oslovil pak Spolek VLČÍ MÁKY, který pomáhá novodobým válečným veteránům vyrovnat se s následky zranění na těle i na duši. Skladbu proto uvádějí společně.

Ke skladbě Je čas připravil Tomáš Kympl ve spolupráci s vojenských archivem také obrazový videoklip. Skladba a videoklip budou vedeny pod kreativní licencí pro nekomerční účely, aby příznivci armády mohli legálně vytvářet další videoklipy připomínající odhodlání a hrdinství českých vojáků.

Premiéra skladby Je čas byla s ohledem na celosvětovou tradici Dne válečných veteránů byla stanovena na 11. 11. v 11:00 hodin.

zdroj: www.vlcimaky.cz

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.