Skupina Květy, klenot brněnské alternativní scény, představí na koncertě svá dvě loňská alba

24. duben 2018

Martin E. Kyšperský založil Květy před čtvrtstoletím na základní škole. Přes změny v sestavě je stále poznávacím znamením kapely nápaditá hudba a chytré texty.

Platí to i po stažení sestavy na trio v roce 2016. Spolu s ním přišla nová energie, která vedla k vydání rovnou dvou desek během minulého roku. Album Komik do půl osmé doplnilo v závěru roku Spí vánoční pták.

Mluví a píše se o větším příklonu k elektronice, já bych doplnil hlavně k prvnímu albu hudební přímočarost při zachování oné tradiční pestrosti. A samozřejmě specifická poetika textů Kyšperského zůstala zachována.

U Květů dvojnásob platí, že koncertní zážitek oproti poslechu desek je úplně jiný. Potvrdit by to měla i Koncertní středa Českého rozhlasu Olomouc 25. dubna. V našem Velkém studiu na Horním náměstí 21 začíná ve 20 hodin. Vstupné je 50 korun.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.